Företagsfakta

Bosons Byrå firar 25 år

Bosons Byrå firar 25 år

Bosons Byrå startade sin verksamhet den 11 juni 1998 som enskild verksamhet. Under hösten 2011 ombildades företaget till ett aktiebolag – Bosons Byrå AB. Det innebär att den 11 juni 2023 har företaget varit verksamt i 25 år.

Bosons Byrås första hemsida från slutet av 1990-talet. Webbdesign Thomas Porathe, Sagopråmen
Webbdesign Thomas Porathe, Sagopråmen.

Den första hemsidan designades av en professor i interaktionsdesign, Thomas Porathe. Företagets hemsida har därefter ändrat utseende tre gånger, till den nuvarande, som är skapad med hjälp av verktyget WordPress.

Bosons Byrå har – och har haft – förmånen att få arbeta med många intressanta och varierande kunder och uppdrag genom åren och du finner dem listade i bokstavsordning på den här sidan.

2010 gav utbildningsförlaget Liber ut en handbok om marknadskommunikation, Hållbar marknadskommunikation, författad av Pia Boson och branschkollegan, Anna Katarina Berglund. Läs mer om handboken Hållbar marknadskommunikation eller bläddra i några sidor av handboken Hållbar marknadskommunikation, via tjänsten Smakprov.se.

När handboken Hållbar marknadskommunikation kom ut, fick den fina recensioner och nominerades till Årets Marknadsföringsbok av Sveriges MarknadsförbundFlera medieföretag har använt sig av handboken i sin internutbildning, bland annat Aftonbladets annonsavdelning.

Samma år som den andra upplagan av boken gavs ut, 2014, valde Berghs School of Communication att använda handboken Hållbar marknadskommunikation i kursen Marknadskommunikation.