Firma Uno, Hållbar marknadskommunikation, Miljö och hållbar utveckling

Hornuddens ekocafé är Årets Hållbara Café enligt White Guide

För andra året i rad har Hornuddens ekocafé tilldelats utmärkelsen Årets Hållbara café av White Guide

Det var roligt att höra att Hornuddens ekocafé åter igen är utvald till Årets Hållbara Café av White Guide. Det är på Hornudden vi har varit vid våra två första kickoffer som har arrangerats för soloföretagare av Firma Uno.

Läser följande på Karins Blogg på Hornuddens webbplats den 9 maj: ”Utan trädgård, jordbruk, underhåll och byggnation skulle vi inte vara det vi är: Årets Hållbara Café. Jag kan ge många exempel. Kalles jobb i fruktträdgård med allt från ympning till rensning och planering, 

Hornuddens Ekocafé - Årets Hållbara Café för andra året i rad, enligt White Guide. Bild: Hornuddens trädgårds webbplats, hornudden.net.
Hornuddens Ekocafé – Årets Hållbara Café för andra året i rad, enligt White Guide. Bild: Hornuddens trädgårds webbplats, hornudden.net.

Tords omhändertagande av tomatplantorna, Maries jobb i kryddhuset och Carl som gör fat till Afternoontea och renoverar möbler, leksaker så att de får nytt liv är exempel på superviktiga delar i vårt hållbarhetsarbete. Som vanligt är det helheten det handlar om! Givetvis är de ekologiska och ofta lokala råvarorna centrala för det som sen kommer fram i cafédisken och vi får ofta höra att det märks att att vi har ”made with love” som ledord.

Utmärkelsen i går triggar oss väldigt mycket att fortsätta utveckla i samma anda och det stora utmaningen som vi har är att kommunicera att det är Ekocaféet som vi har öppet ons-söndag (under juli tis-söndag). Restaurangen är bara öppen när vi har brunch och kvällsmåltider, men kan bokas för fest & konferens. Kommunikation är bra mycket svårare än att göra en rosenkvittenmarängpaj eller en chokladbasilikakaka”. 

Kommunikation är bra mycket svårare än att göra en rosenkvittenmarängpaj eller en chokladbasilikakaka.

Karin Sjöstedt, Karins Blogg, Hornudden.net

På den punkten håller jag inte med Karin 🙂 och hänvisar till DDB Stockholms kreativa annonsutformning för Delicato: ”Hela Sverige bakar inte”... (och som de nyligen belönades med ett Guldägg för). Det är mycket svårare att baka! Grattis Karin & co till den fina utmärkelsen!

White Guide är ett guidesystem och i Sverige har restaurangguiden getts ut sedan 2005. Cirka 800 restauranger testas och bedöms varje år, varav 600 får en plats i guiden. White Guide Café ges ut sedan 2013, där Sveriges 250-300 bästa caféer presenteras och bedöms utifrån kaffe- och bakverksutbud. Läs mer om caféer på White Guide.