Uppdragsgivare

Parmaco har levererat Nordeuropas största flyttbara skola

Parmaco har levererat Nordeuropas största flyttbara skola

Parmaco har levererat Nordeuropas största flyttbara skola. Skolan finns i centrala Halmstad och är 8 825 kvadratmeter stor och rymmer 540 elever. Skolan kan behovsanpassas på plats och värms upp med fjärrvärme. 

Parmaco har levererat Nordeuropas största flyttbara skola i centrala Halmstad.
Parmaco har levererat Nordeuropas största flyttbara skola i centrala Halmstad. Bilden visar skolan när bygget fortfarande pågick i juni. Foto: Parmaco

Parmaco har ett eget designteam och olika samarbeten med arkitekter och ingenjörer. Arkitekturen är viktig för att byggnaden ska kunna skräddarsys efter kundens önskemål samt kunna anpassas till omgivningen.

Företaget finns på den svenska marknaden sedan oktober 2015 och har idag kontor i Lund, Norrköping, Nyköping, Växjö och Örebro. Huvudkontoret finns i Stockholm. Se ett exempel på hur Parmacos annonskampanjer har sett ut på den svenska marknaden här.

Under våren 2017 satte sig våra arkitekter vid ritbordet för att tillsammans med skolverksamheten gemensamt komma fram till den ultimata lösningen för eleverna. Några månader senare stod Slottsjordskolan klar och redo för skolstart, och de första eleverna kunde börja på Klaraskolan vid skolstarten nu i augusti. Det är en snabb process! Vi är väldigt stolta över att ha levererat två riktiga skolor.

Thomas Jansson, Sverigechef på Parmaco

Parmaco erbjuder nya skolbyggnader som kan hyras och anpassas över tid, vartefter behoven förändras och redan från början får du en kostnadsöverblick.

Parmaco hyr ut förskola eller skola och även vårdhem eller kontor som anpassas efter respektive behov och som används den tid som behovet finns. Byggnaderna uppfyller de krav som kommunerna ställer, vanligtvis gäller samma höga krav som på permanenta byggnader såsom krav inom isolering, ventilation, värme, säkerhet och miljö.

Läs mer om Nordeuropas största flyttbara skola och om Parmacos dynamiska byggnader i tid och rum, på parmaco.se .