Uppdragsgivare

Parmaco levererar en högstadieskola till Eskilstuna

Parmaco levererar en dynamisk högstadieskola med innergård till Eskilstuna

Parmaco levererar högstadieskola till Eskilstuna – Parmaco och Eskilstuna stad har tecknat ett hyresavtal för en högstadieskola som sträcker sig över de närmaste fem åren. Staden har behov av en skolbyggnad inför höstterminen 2017. Fristadsskolans högstadieskola har en yta på 2 630 m2 i två plan och omfattar alla skolutrymmen, från matsal till specialämnessalar.

Mansikkala Skola, en skola  levererad av Parmaco
Klassrum i Mansikkala skola 2016,, en skola levererad av Parmaco. Nu har Parmaco fått i uppdrag att leverera en högstadieskola till Eskilstuna med innergård. Foto: Referenser, Parmacos hemsida

Det speciella med skolan är att den har en innergård.

– Såvitt vi vet finns det ännu inga flyttbara hyreslokaler med motsvarande utformning. Det är härligt att få vara en pionjär inom kvalitet och arkitektur för flyttbara hyreslokaler. Vi designar alltid våra byggnader utifrån kundens behov. Byggnaden ska både motsvara behoven och passa in i omgivningen, säger Parmacos Sverigechef Thomas Jansson.

Parmaco har byggt och hyrt ut skolor, förskolor och äldreboende i 50 år i Finland. Den genomsnittliga hyrtiden är 3-10 år.

Byggnaderna tillverkas med modern energisparande teknik och stommar och fasader görs i trä. Läs mer om Parmacos skollokaler och andra dynamiska byggnader på parmaco.se