Uppdragsgivare

SSMF deltog med jubileumsbok på Bokmässan i Göteborg

SSMF deltog med jubileumsbok på Bokmässan i Göteborg

SSMF deltog med jubileumsbok på Bokmässan i Göteborg. Boken, ”Forskning för livet”, ges ut i år med anledning av att Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning firar 100 år.  På Bokmässan i Göteborg, fanns flera av författarna som signerade boken på plats.

SSMF deltog med jubileumsbok på Bokmässan i Göteborg. Från vänster: Professor och överläkare Henrik Zetterberg, professor Ernst Brodin, förlagsredaktör Sara Johansson, vetenskapsjournalist Nathalie von der Lehr, omslagspojke från jubileumsboken, Ola Andersson, frilansjournalist Jan Gradwall och skribent och kommunikationskonsult Björn Garenberg.
SSMF deltog med jubileumsbok på Bokmässan i Göteborg. Från vänster: Professor och överläkare Henrik Zetterberg, professor Ernst Brodin, förlagsredaktör Sara Johansson, vetenskapsjournalist Nathalie von der Lehr, omslagspojke från jubileumsboken – barnläkare, Ola Andersson, frilansjournalist Jan Gradwall och skribent och kommunikationskonsult Björn Garenberg.

Jubileumsboken ”Forskning för livet” belyser de hundra år av svensk medicinsk forskning som Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning har bidragit till att utveckla. SSMF ger sedan tidigare ut tidningen Forskarnas Nyheter som utkommer med två nummer per år.

SSMFs jubileumsbok 2019, "Forskning för livet"
SSMFs jubileumsbok 2019, ”Forskning för livet”

I hundra år har Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning bidragit till att utveckla medicinsk forskning. I grunden handlar detta om att verkställa ett långsiktigt uppdrag. Ett uppdrag från de många enskilda individer som väljer att genom SSMF ge ett stöd till medicinsk forskning. Det handlar om helt vanliga människor som genom gåvor och testamenten visar att de instämmer i att medicinsk forskning är den bästa investering vi kan göra för framtiden.

Professor Mats Ulfendahl, ordförande SSMF

Läs mer om Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning. Beställ jubileumsboken ”Forskning för livet”.