Boken Hållbar Marknadskommunikation, Branschnytt, Hållbar marknadskommunikation, Hållbarhetsarbete/CSR, Miljö och hållbar utveckling, Uppdragsgivare

Svegros förnybara förpackningar

Svegros förnybara förpackningar

Svegros förnybara förpackningar ersätter plastförpackningar. Livsmedelskedjor som Axfood, Bergendahls, Coop, ICA och Lidl samarbetar med organisationen Fossilfritt Sverige. Det gemensamma målet är att alla plastförpackningar ska vara producerade i förnybar eller återvunnen plast till 2030. Svegro, som är marknadsledande inom ekologiska grönsaker och potatis, har valt pappersförpackningar istället för plast. I somras lanserades Svegros första örtserie med pappomslag i Stockholmsområdet.

Helena Olin, produktutvecklare och marknadsförare, Svegro. Bild från Fri Köpenskap den 6 september 2018. Foto: Siw Kejonen
Svegros förnybara förpackningar. Helena Olin, produktutvecklare och marknadsförare, Svegro. Bild från Fri Köpenskap, den 6 sep 2018. Foto: Siw Kejonen

Nu relanseras även den populära, svenskodlade delikatesspotatisen i miljövänligt, förpackningskoncept med ny design. Ca 95 % av alla Svegros potatisförpackningar består idag av papper och ambitionen är att alla plastförpackningar inom potatissortimentet ska vara ersatta.

Som en ledande aktör inom potatiskategorin ser vid det som självklart att driva utvecklingen och våra kollegor i branschen mot hållbara förpackningsalternativ. Utöver förpackningsarbetet ser vi även över produktionen i stort för att kunna minska vårt klimatavtryck. Det är en resa som tar tid, och dessa nya förpackningar är ytterligare ett stort steg på vägen.

Helena Olin, marknadschef på Svegro

Svegro ägs och drivs av familjen Norman sedan 1960 på Färingsö, utanför Stockholm. Svegro har flera gånger blivit prisade för sin förpackningsdesign, t.ex på 100wattaren. Öppet står bakom den kreativa utformningen av Svegros förpackningar.

De livsmedelsförpackningar som idag är av plast, återvinns av Plastkretsen i Sverige. Plastkretsen bygger under 2018 en ny sorteringsanläggning för plastförpackningar. Satsningen kommer att leda till att Sverige får Europas modernaste sorteringsanläggning för plastförpackningar och en kraftigt ökad materialåtervinning av plast. Det här är bara början på en ny förpackningsvåg som sveper in över landet. Något som också kommer att avspeglas i marknadskommunikationen, vilket du kan läsa mer om i boken Hållbar marknadskommunikation, t.ex. i inledningen om Trender inom marknadskommunikation och i avsnittet Budskap.

Läs mer om Svegros förnybara förpackningar och om hela Svegros sortiment på svegro.se.