Hållbarhetsarbete/CSR, Miljö och hållbar utveckling, Uppdragsgivare

Svensk örtpesto från Svegro minskar svinnet från odlingar

Svensk örtpesto från Svegro minskar svinnet från odlingar

Svensk örtpesto från Svegro minskar svinnet från odlingar, då den är gjord på överskottsplantor från växthus på Färingsö. Svegro Örtpesto finns i smakerna basilika, grönkål och koriander.

Den nya produktkategorin har Svegros egen märkning – ”Räddat grönt” – som används för produkter baserade på räddade råvaror. Konceptet ingår som en del i Svegros övergripande hållbarhetsarbete.

Svegro Örtpesto. Finns i smarkerna grönkål, basilika och koriander. Bild: Svegros hemsida
Svensk örtpesto från Svegro minskar svinnet från odlingar. Bild: Svegros hemsida

Svegro är marknadsledande inom ekologiska grönsaker och ekologisk potatis. Företaget har tidigare uppmärksammats för sitt arbete med hållbara förpackningsalternativ och var en av finalisterna i Årets Varumärkesresa 2018.

Räddat grönt är vårt sätt att varsamt ta vara på det som odlas. Vid odling, skörd och packning kommer det alltid att finnas örter och blad som inte kan säljas. De håller precis samma höga kvalitet som resten av våra plantor, men kan vara för små, eller i överskott. Dessa blad räddas nu genom att gå vidare till tillverkningen av vår goda örtpesto, med målet att bidra till minskat matsvinn i hela matkedjan.

Kristina Orrestig, produktionschef på Svegro

Svegro ägs och drivs av familjen Norman sedan 1960 på Färingsö, utanför Stockholm. Öppet står bakom Svegros framgångsrika förpackningsdesign.

Läs mer om Svegro på svegro.se.